vergaderruimte inrichten

3 veranderingen in de vergaderruimte van de toekomst

Hoge kwaliteit breedband, sterke akoestiek en een goede verlichting blijven de komende jaren belangrijke eisen aan een vergaderruimte. Daarnaast wijzen meeting planners op een trend naar meer unieke, creatieve en flexibele vergaderruimten.

Dit blijkt uit het rapport The Meeting Room of the Future  van The International Association of Conference Centres (IAAC)Aangezien de branche constant evolueert en uitbreidt, moeten meeting planners voortdurend alle elementen van een bijeenkomst evalueren om ervoor te zorgen dat zij de meest optimale omgeving bieden waar deelnemers ideeën kunnen uitwisselen, relaties kunnen opbouwen en onderlinge contacten kunnen onderhouden.

Beleving, interactie en flexibiliteit in de vergaderruimte

In het rapport komt naar voren dat een steeds groter percentage van het budget besteed wordt aan nieuwe technologieën, zoals event apps, beacon technologie om het verkeer en de aanwezigheid en video-conferencing-mogelijk te maken. Zoals meeting planners nu naar de toekomst kijken, is het duidelijk dat hun besluitvormingsproces grotendeels gebaseerd is op hun ervaringen over veranderingen binnen de industrie gedurende de afgelopen jaren:

  • 75 procent van de meeting planners geeft aan dat hun huidige rol meer op beleving is gericht dan twee tot vijf jaar geleden.
  • Meer dan 77 procent van de meeting planners meldt dat toegang tot interactieve technologieën waardoor deelnemers meer betrokken en verbonden worden, steeds belangrijker is geworden in vergelijking met de afgelopen jaren.
  • 47 procent geeft een groter belang aan aan flexibele vergaderruimte in vergelijking met het verleden.

Netwerken en samenwerken

Beleving wordt steeds belangrijker, evenals grotere productiviteit en betrokkenheid van de deelnemers. Als deelnemers niets op Instagram of Facebook plaatsen is dat een gemiste kans. Het delen van ervaringen is immers belangrijk om een netwerk en community op te bouwen en te onderhouden.

Daarnaast komt er ook een toenemende druk op ROI om de kosten van deelname te kunnen verantwoorden. Steeds belangrijker wordt de vraag hoe venues en meeting planners kunnen samenwerken om die ultieme beleving te creëren. Waar het vroeger vooral ging om de inhoud, is tegenwoordig netwerken en samenwerking van groter belang.

Bron: fmm.nl

Bent u voorbereid op de vergaderruimte van de toekomst?

SB Projects helpt u graag bij het (her)inrichten van uw vergaderruimte. Meer informatie? Bel: +31 20 820 14 39 of stuur een mail naar info@sbprojects.eu.