4 zittrends op de werkplek

We brengen met z’n allen heel wat uren zittend op de werkplek door. Daarbij is de ene stoel de andere niet. Welke nieuw zittrends signaleren we?

 1. De smartphone/tablet stoel
  Een van de laatste ontwikkelingen is een ‘smartphone- en/of tabletstoel’ (zie foto). De gebruiker zit iets achterover geheld, met twee extra brede armleuningen die taps toelopen. Appen of typen wordt zo een stuk makkelijker. Het meubel wordt binnenkort in productie genomen.
 2. De perfect zittende bureaustoel
  Naast de smart textiles zijn er ook bureaustoelen met sensoren die het fysieke welbevinden meten. Zo worden onder meer de lichaamstemperatuur en de hartslag gemeten. Aan de temperatuur van het puntje van de neus meet je of iemand gestrest is of juist ontspannen. Of productief en/of creatief. En in welke houding en op welk tijdstip. In navolging van de slimme autostoel die de TU Delft voor BMW ontwikkelde, kan dit ook worden toegepast op bureaustoelen.
 3. Zorg voor afwisseling
  Een stabureau of fietsbureau, staand vergaderen… Zolang je maar beweegt. Het gaat om de afwisseling.Peter Vink, hoogleraar Environmental Ergonomics aan de faculteit Industrial Design van de TU Delft: “Het kantoor van Google is een mooi voorbeeld. Niet alleen omdat ze de omgeving zo inrichten dat je wel móet bewegen. Google gaat nog een stap verder en biedt diverse koffiesoorten op verschillende plekken in het gebouw aan. Dus voor de cappuccino moet je net wat verder lopen. Dat bevordert de beweging, maar ook de onderlinge communicatie.”
 4. Flexibele werkplek op maat
  Wie een werkplek wil reserveren of wil kijken of een plek vrij is, logt in en checkt de beschikbaarheid via een app of site. De werkplek heeft de meest optimale werkhouding van een specifieke medewerker opgeslagen en stelt bij aankomst de vereiste maten in.

Bron: fmm.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *